divendres, 21 de febrer de 2014

Sortida al Caixafòrum: La Guerra de Troia"


  

El dijous dia 20 de febrer els cursos de 1r i 2n d’ESO vam agafar un autobús i ens vam dirigir cap a Lleida. Vam sortir de Seròs a tres quarts d’onze aproximadament, tot havent esmorzat uns minuts abans. Cada curs va pujar en autocar diferent. Al cap d’una mitja hora de viatge, vam arribar al Caixa Fòrum. Al baixar ens vam fer una foto de grup i vam entrar al teatre, ens vam asseure i ben aviat va començar la representació. La guerra de Troia, la gran guerra entre els pobles aqueus de Grècia contra la ciutat Troia, una ciutat difícil de vèncer perquè la seva muralla era infranquejable.

La guerra succeeix, perquè Paris de Troia s'endu Helena d’Esparta i Menelau enfadat, per haver-li pres la dona, demanà ajuda al seu germà Agamèmnon i van formar un gran exèrcit. Els grecs tenien Aquil•les fill de la deessa Tetis un gran lluitador, però que no volia participar en la guerra perquè s’havia enfadat amb el rei, però la mort del seu amic Pàtrocle per part d'Hèctor el va fer canviar d’opinió i va matar el guerrer troià.

La lluita continuava; ja feia deu anys que durava, però l’enginy va fer guanyar la guerra als grecs. Ulisses, que era molt intel•ligent va fer amagar els grecs en una altra part de la platja i va fer construir un cavall on els soldats es van amagar. Els troians pensaven que havien fugit i que el cavall era una ofrena per què els déus els concedissin un bon viatge de tornada. Els troians van decidir entrar el cavall a la ciutat. En plena nit, quan més indefensos estaven, els grecs van sortir del cavall i van cremar tota Troia. Aquil•les va morir per causa d’una fletxa que Paris li va tirar al tendó, el seu punt feble.

El teatre va ser molt bonic, perquè estava explicat amb una mena de titelles grans de fusta que uns homes manejaven com si fossin persones, per això a tots ens va agradar molt. Després ens vam separar dels de segon, perquè van visitar el castell de Gardeny, mentre que nosaltres vam dirigir-nos cap al museu de Lleida.

Roger Raidó 1r A