dilluns, 13 de maig del 2013

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA

Activitat obligatòria per a 1r d’ESO  




Voxopop és un servei gratuït d’allò més creatiu i innovador. Es tracta d’una aplicació per a crear un fòrum on enregistrar missatges a través del micròfon de l’ordinador perquè tothom els pugui sentir.




 Has d’enregistrar el poema seleccionat en motiu del dia mundial de la poesia i que va estar exposat al suro de l’institut. 
Abans de recitar el poema, l’has de presentar breument: dir el títol, l’obra a què pertany; i l’ autor; i després el perquè el vas triar. Després de recitar-lo, i tot seguit, has de dir el teu nom, curs i grup classe. Abans de fer l’enregistrament has de seguir els passos següents:
1r. Registrar-te amb el teu nom i cognoms perquè la professora sàpiga qui ets. Al teu perfil pots pujar-hi una petita foto que t’identifiqui. Et recomanem aquest tutorial: L. Domènec
2n. Després has de participar en el grup Celebrem el dia mundial de la poesia a l’INS Seròs. 
 3r. Prepara’t el recitat seguint les recomanacions següents:
      * Has de fer una lectura prèvia comprensiva del teu tex; si no l’entens difícilment et quedarà ben recitat.
      * Posa per escrit la primera part de l’exercici: la presentació del poema. 
     * Assaja la lectura abans de llegir-la: vocalitza, llegeix a poc a poc, respira, respecta les pauses... Llegeix de manera que se t’entengui. 
    * Recorda que has de començar la gravació amb la presentació del poema, després el poema i finalment el teu nom i grup a què pertanys.
 4t. Tingues cura dels següents aspectes tècnics perquè l’enregistrament sigui de qualitat: 
      * Has d’intentar que el lloc d’enregistrament estigui en silenci perquè no es gravin sorolls i malmetin la qualitat del treball. 
     * Si fas la gravació amb un micròfon extern et quedarà millor.
 5è. Comença a enregistrar entrant en aquest enllaç pitjant "Record a message". Després et surt una finestra per a enregistrar. Has d’escriure el títol del text en "Message Options", i a continuació comença la gravació prement REC. Pots intentar-ho els cops que necessitis fins que et quedi bé. Llavors per guardar-lo has de prémer "Save Message" . Un cop guardat no el podràs esborrar ni repetir; compte, doncs! 

AQUÍ TENS L’ENLLAÇ PER VEURE EL RESULTAT DE L’ACTIVITAT PREM AQUÍ 

A CONTINUACIÓ HI HA UNA MOSTRA DELS PÒSTERS QUE VAM EXPOSAR AL SURO DEL 1r PASSADÍS DE L'INSTITUT DURANT EL SEGON TRIMESTRE